Wat zijn bloesemessences?

Bloesemremedies zijn eenvoudig gezegd aftreksels van bloemen- en plantenknoppen of bijvoorbeeld paddestoelen of edelstenen. Deze aftreksels, remedies of essences genoemd, hebben energetisch een helend effect op ons mentale en emotionele welbevinden. De Engelse Dr. Edward Bach ontdekte begin 20ste eeuw dat niet alleen bepaalde planten geneeskracht hadden, maar ook hun energie. Zo maakte dr. Bach 38 bloesemremedies die elk een helend effect hebben op specifieke emotionele klachten.

In latere jaren kreeg dit fenomeen meer aandacht en werden ook remedies gemaakt in andere landen waar vanzelfsprekend ook heel andere planten groeien.

In praktijk de Odissee wordt naast Bachremedies ook gebruik gemaakt van Nederlandse en Australische remedies.

Gebruiksflesje bloesemessences. © Odissee.nl


Het testen van de juiste combinatie

In praktijk de Odissee wordt gebruik gemaakt van spiertesten via de Touch for Health methode. Na een korte intake worden de 14 energiebanen van de cliënt met eenvoudige spiertesten gecontroleerd en waar nodig in balans gebracht. Het is een geheel ontspannen en prettige ervaring die ongeveer 2- tot 30 minuten duurt.

Zodra het energetisch lichaam in balans is wordt, ook weer met spiertesten, uit alle mogelijke bloesemremedies (wel meer dan 120) precies die combinatie van essences getest die op dat moment het beste passen bij de cliënt.  Van die combinatie wordt een gebruiksflesje samengesteld. Daarna wordt precies de juiste dosering uitgetest, aantal druppels per keer en het aantal malen per dag.

<— Terug

© Copyright - Odissee - G.J.M. Dols