© Logo De Odissee

Je leven als een lange reis naar wijsheid

De naam Odissee.nl verwijst naar het mythologische verhaal van Odysseus in het heldengedicht ‘de Odyssee’ van Homerus. Het gedicht van meer dan 600 pagina’s is ruim 2500 jaar oud. Het beschrijft de 10 jaar durende thuisreis van Odysseus over zeeën, na verovering van de stad Troye, welke oorlog ook 10 jaar duurde. Een thuisreis vol verschrikkelijke gevaren, monsters en enorme uitdagingen. Uitdagingen die hem 10 jaar over zeeen deden zwerven en afhielden van een voorspoedige thuisreis. Met moed, slimheid, uithoudingsvermogen en sluwheid wist Odysseus uiteindelijk zijn thuishaven Ithaka te bereiken.

De reis van Odysseus nog steeds actueel
Het verhaal van ‘de Odyssee is nog steeds actueel, omdat het over de mens in al zijn facetten handelt. Net als in het verhaal over Odysseus maakt ook nu nog ieder mens zijn of haar eigen reis van het leven. Een reis waarin je obstakels, moeilijkheden en strijd op je pad kan ontmoeten waar je mee krijgt te dealen.

Jouw reis kan hier beginnen
Het logo van de Odissee is een weergave van het schip waarmee ook jij de reis kan maken. Pakt de wind jouw zeilen? Laat je je willoos meevoeren waar de wind je naar toe waait? Of ga je de gevaren aan en zoekt je je eigen weg naar je einddoel.

Een reis waarbij de weg waardevoller en zinvoller blijkt dan het uiteindelijke reisdoel. Omdat je er gaandeweg levenswijsheid en persoonlijke groei mee opdoet. Daar zit je winst.


Websites:


Scholingen:

  • Touch for Health 1-4 (kinesiologie)
  • Klankschaal behandelingen
  • Bach bloesemtherapeut
  • Spirituele opleidingen
  • Tellington Touch
Over Godfried Dols

Godfried Dols

Godfried is een multitalent.  De linkshandige ‘Benjamin’ uit een gezin van zeven kinderen. In het na-oorlogse ouderlijke gezin waren warmte, veiligheid en liefde schaars. Hij was als kind een verlegen eenling en creëerde al gauw zijn eigen wereldje. Doordat hij als linkshandige rechts moest leren schrijven werd hij ambidexter; tweehandig. Op jonge leeftijd begon hij zich creatief te uiten op de pottenbakkersschijf, deed hij aan houtbewerken, zong, trainde zijn eerste hondje, naaide kleding, speelde drums in een jeugdband en maakte tekeningen. Na zijn opleiding aan de LTS en MTS werkte Godfried 17 jaar als elektronicamonteur in de industrie.

Aanvang van zijn eigen Odissse
Na een huwelijk van 11 jaar volgde op zijn 31ste een traumatisch scheidingsproces en het volledige contactverlies met zijn drie kinderen. Een situatie die tot op heden duurt.
Dat gegeven en een jarenlange zware depressie bracht de noodzaak én de energie voor jarenlange therapie en zelfonderzoek. Ondertussen startte hij als zzp’er de eerste professionele hondenschool in zuid Nederland en vestigde hij zijn praktijk als gedragstherapeut voor dieren. Daarmee verwierf hij de geuzennaam ‘de Hondentolk‘. In die jaren schreef hij zijn boek over het opvoeden van huishonden; ‘Hondengedrag van binnenuit‘. Vanuit deze dynamiek van ‘zwemmen of verzuipen’ ontstond langzaam eigenheid, persoonlijke groei en, weer veel later, interesse in het vak van mensenwerk.

Verwerking, groei en bloei
In de tweede fase van zijn leven volgde hij vele spirituele en complementaire opleidingen voor het begeleiden van mensen; o.a. kinesiologie, bloessemtherapie en het werken met klankschalen. Ook ontdekte hij zijn gave voor het energetisch helen van mensen en dieren. In 2012/13 werd hij gediplomeerd als NLP-coach en begeleider van familieopstellingen.Rond zijn 50ste vestigde hij zich -na een relatief korte artistieke opleiding- als beeldend kunstenaar met het maken van bronzen en marmeren beelden, tekeningen en gedichten. Inmiddels worden de figuratieve beelden van Godfried bij publiek en in de kunstwereld zeer gewaardeerd.

Het delen van de levenslessen
In ‘de Odissee’ begeleidt hij mensen om antwoorden te vinden op persoonlijke vragen en zorgen, en helpt hij hun om energetische, mentale en emotionele balans in hun leven te (her)vinden.

© Copyright - Odissee - G.J.M. Dols