Handoplegging of energetisch behandelen

Wat is een energetische sessie?

Via handen wordt kosmische energie doorgegeven, waarbij de handen meestal vlak boven de huid of kleding gehouden worden. De cliënt voelt de kosmische energie vaak als stralende warmte die uit de handen komt, of als een tinteling in het lichaam. Ook kan het voorkomen dat er een soort van ‘koelte’ gevoeld wordt op de plek waar de handen zijn. Veel cliënten ervaren al snel na aanvang een diepe ontspanning. Dat zou je trance kunt noemen; het grensgebied tussen net-wel en net-niet bewustzijn. Het is een heerlijke ervaring!
De behandelaar heeft deze gave van geboorte meegekregen en vaak bij toeval ontdekt en sterker ontwikkeld. Het geven van kosmische energie kost hem geen energie, want deze komt niet van hem zelf, maar vía hem.

Energetisch behandelen wordt ook wel magnetiseren genoemd, maar omdat het niets met magnetisme te maken heeft is dat niet zo’n goede term. Als je energiebalans verstoord is kun je last krijgen van allerlei klachten, mentaal, emotioneel en fysiek. Vaak weet de medische wetenschap geen raad met dergelijke klachten.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

Voorafgaand aan een energetische sessie heeft de behandelaar je energiebanen met kinesiologie (spiertesten) ontdaan van verstoring. De uitslag van de spiertesten geeft aan of een energetische sessie gewenst is. Die volgt dan gelijk na de kinesiologische test.
De behandelaar laat zich leiden door zijn intuïtie, hij voelt als het ware waar zijn handen energie moeten geven en ook hoe lang. Soms worden een voor een alle chakra’s gereinigd. Door de behandeling wordt het zelfhelend vermogen van de cliënt geactiveerd. Zo kunnen blokkades worden opgeheven zodat de energiebalans wordt hersteld. Soms wordt er ook met een energetische olie of bloesemremedie gewerkt. Een sessie duur gemiddeld 1 uur. Voor een goed effect is het wenselijk de sessie nog een of twee keer te herhalen. Soms komt iemand ook graag vaker terug om opnieuw de heerlijk rustgevende innerlijke ervaring te beleven.Mogelijkheden

Klachten waarbij een energetische behandeling kan helpen:

Slaapproblemen
Vermoeidheid
Bij angstklachten
Om meer ontspanning te krijgen in het lichaam en de geest
Ondersteunen van het genezend vermogen van het lichaam bij bijvoorbeeld wonden
Hoofdpijnklachten
Gewrichtspijn
Emotionele onbalans
Overprikkeling
Onzekerheid, laag zelfvertrouwen of negatief zelfbeeld
Depressieve of lusteloze gevoelens
Buik- en darmklachten
Stress
Rouw- en traumaverwerking

© Copyright - Odissee - G.J.M. Dols